Efter skoletid

Efter skoletid er Rønde Gymnasium en levende skole. Både dagelever og kostelever har adgang til alle skolens faciliteter indtil ca. kl. 22 hver dag. Du har altså gode muligheder for at dyrke dine fritidsinteresser med skolen som base.

Eleverne bruger skolen til mange aktiviteter efter skoletid: Musik, idræt, billedkunst og lektielæsning er blot nogle af de foretrukne aktiviteter.

Musiklivet på Rønde Gymnasium

Musik er en væsentlig del af Rønde Gymnasium!

Ud over undervisningen i musik er der en række andre mulighed for at dyrke musikken, mens du går på Rønde Gymnasium. Alle elever får mulighed for at deltage i opsætningen af en større forestilling i løbet af deres gymnasietid – typisk en musical eller teaterkoncert – og musikere, sangere, skuespillere, scenografer og instruktører arbejder hårdt for at levere nogle forrygende præstationer.

I de år hvor vi ikke har en forestilling på programmet, står musiklærerne for forskellige frivillige musikaktiviteter – kor, sang, sammenspil m.m.

Men du har også mulighed for at spille musik lige når du har lyst, og måske endda starte dit eget band! Skolens nye musikhus er åbent frem til kl. 22:30 hver dag, og det kan benyttes  af alle musikinteresserede elever.

Elevrådet på Rønde Gymnasium

På Rønde Gymnasium har vi et velfungerende elevråd, hvor du har mulighed for at præge din hverdag gennem de forskellige aktiviteter, som rådet står for.

Ved skoleårets start vælges 1-2 repræsentanter fra hver klasse. Elevrådsmedlemmerne har en tæt kontakt til skolens ledelse og inddrages i mange beslutninger. Derudover har rådet to pladser i skolens bestyrelse.

Du kan her læse elevrådets grundlov.

Sejlerskole

Rønde Gymnasium ligger tæt på vandet, og det udnyttet vi fuldt ud med vores sejlerskole!

Hvert år er der sejlerskole fra skolestart og frem til efterårsferien en gang om ugen. Her er alle elever velkomne – både helbefarne sømænd med sejlererfaring og landkrabber, der vil prøve kræfter med havet for første gang. 10 minutters kørsel fra gymnasiet i Nappedam Lystbådehavn ligger skolens sejlbåd Syvstjernen, og der er flere sejlglade lærere, der lægger båd til, hvis der er behov for det.

Den første uge af sommerferien tager alle interesserede elever på sommertogt rundt i Danmark i en uge, og får her mulighed for at afprøve, hvad de har lært. Lærerne er alle erfarne sejlere, og skolens båd opfylder alle myndighedernes krav til sikkerhed.

Projekt frivillig?

Mens du går på Rønde Gymnasium, så kunne Projekt Frivillig måske være lige noget for dig?

Projekt Frivillig er et afgrænset forløb med frivilligt arbejde i en forening, hvilket kan give dig et pusterum i hverdagens travlhed med lektier, fritidsinteresser og venner.

Der kan være mange gode grunde til at yde en frivillig indsats. Måske brænder du for en sag, som du gerne vil støtte – miljø, dyrevelfærd, menneskerettigheder, integration? Måske tænker du også på dine fremtidige job- og karrieremuligheder, hvor frivilligt arbejde ser godt ud på dit CV? Måske vil du gerne lære nye mennesker at kende og måske selv lære noget nyt? Når du har deltaget i et forløb med frivilligt arbejde, får du et bevis på din indsats, som kan vedlægges dine eksamenspapirer.

Projekt Frivillig er et initiativ, som er udarbejdet af Social-, Kultur- og Undervisningsministeriet. Det går ud på at give dig som elev muligheden for at yde en frivillig indsats for foreninger og organisationer, som kan bruge din hjælp.

Du kan læse mere på projektfrivillig.dk, hvor du også kan finde flere oplysninger om, hvordan du kommer i gang.  Du kan også få et hurtigt overblik via miniguiden her. Du er også velkommen til at kontakte Morten Ærø, som er frivillighedsvejleder på Rønde Gymnasium.